Bioesen DOO Industrijska zona bb, 25230 Kula, Srbija | E-mail: ekolek@Bioesen.rs
+381 25 729 999
+381 25 729 999
Histessen
ADITIV ZA HRANU ZA ĆURKE
ORIGINAL FORMULA
PRIRODAN PROIZVOD

SASTAV
1 g praška sadrži: Mešavina biljnih ulja 0.075 mg, dekstroza 0.150 g, NaCl 0.020 g, pšenično bračno 0.333 g, kukuruzno brašno 0.422 g
NAMENA PROIZVODA
HISTESSEN se dodaje hrani za ćurke sve vreme tova. Kako se radi o biljnim esencijalnim uljima nema bilo kakvog ograničenja u primeni.
DEJSTVO
Mešavina biljnih ulja u preparatu HISTESSEN efikasno sprečava i neutrališe infekciju ćuraka protozoom Histomonas meleagridis, uzročnikom histomonijaze ili bolesti crne glave. Prednost HISTESSEN-a u odnosu na druge antiprotozoalne supstance je što aktivni sastojci esencijalnih biljnih ulja iz preparata efikasno deluju i na Escherichia coli, Bacillus subtilis i Clostridium spp., bakterije čije je prisustvo u digestivnom traktu ćurki neophodno za razvoj histomonijaze. Sa druge strane, posebno je značajno da aktivni principi esencijalnih biljnih ulja ispoljavaju i jasna antinematodna svojstva, odnosno uništavaju intestinalnu nematodu ćurki Heterakis gallinarum, koja je odgovorna za prenošenje Histomonas meleagridis. Ovakvo trostruko delovanje HISTESSEN-a daje mu znatno veću efikasnost od klasičnih antihistomonijaznih lekova. Ni malo manje značajno je da biljna ulja i njihovi aktivni principi u digestivnom traktu deluju zaštitno na crevni epitel, poboljšavaju varenje, stimulišu korisnu mikrofloru, poboljšavaju prirast i opšte zdravstveno stanje ćurki. Preparat deluje povoljno u periodu stresa, kada obično dolazi do infekcija i poremećaja funkcije digestivnog trakta.
NAČIN PRIMENE
Preparat se primenjuje umešan u hranu u količini koja iznosi: 1 kg preparata na 1 tonu hrane.
NAPOMENA
Da bi se preparat ravnomerno umešao, potrebno ga je prvo umešati u manju količinu hrane a zatim umešati u konačnu količinu hrane. KARENCA: Nema ograničenja za meso i jaja ćurki.
NEŽELJENI EFEKTI
Ne postoje.
NAČIN ČUVANJA
Na suvom, hladnom i mračnom mestu, zaštićenom od ulaska glodara, insekata, ptica i drugih životinja.
PAKOVANJE
100 g, 1 kg
ROK UPOTREBE
12 meseci.
Bioesen doo je razvio i osvojio proizvodnju specifičnih dodataka za stočnu hranu, baziranih na
aktivnim principima iz etarskih ulja lekovitog bilja. Koristeći naše proizvode imaćete zdrave životinje,
kvalitetnije proizvode (meso, mleko, jaja) uz ekonomsku opravdanost primene istih.

ZATVORI
O NAMA
O KOMPANIJI
POLITIKA KVALITETA
PROIZVODNJA
PROIZVODI
FARMA
KONTAKT